top of page

A barlangok otthona

Az Aggteleki Cseppkőbarlang sokaknak már nem újdonság de ezen kívül számos olyan csodálatos látnivalókat rejt a vidék amit vétek volna kihagyni.

Aggtelek és környéke alatt 220 millió évvel ezelőtt képződött kisebb-nagyobb barlangok találhatóak. Jósvafőn nem kevesebb, mint 30 barlang található, ezeket 1995-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. Nem is csoda, mivel a változatos geológiai képződmények között forrásbarlangot, hasadékbarlangot ugyanúgy találunk, mint víznyelő és csőbarlangot.

A Baradla barlang feltárásának jeles személyiségéről külön kiállításon emlékeznek meg Jósvafőn. A Kessler Hubert Emlékház földszintjén a barlangról, valamint a Törőfej-völgy fejlődéséről tudhatunk meg többet, míg az emeleten található emlékszobában fényképek, tervek, könyvek, cikkek, festmények, szobrok és egyéb személyes tárgyak idézik fel Kessler Hubert munkásságát.


Látogatható a hidrológiai jelentőségű Vass Imre, valamint a légúti megbetegedésben szenvedők gyógyítására alkalmas Béke-barlang. A barlangokat 1, 2, 5 vagy 7 órás vezetett túra keretében lehet bejárni amelyek Aggtelekről és Jósvafőről indulnak.

Jósvafő egyik legszebb területén helyezkedik el Hotelünk és Szállodánk is, amely tradicionális házias ízekkel várja a kedves látogatókat.

A határon túl is találhatunk még látnivalókat, mint például A betléri Andrássy-kastély-t illetve a Krasznahorka-t amelyet a Magyar Királyság kicsiny másának is szoktak nevezni.

#aggtelekicseppkőbarlang #barlang #tengerszem #aggtelek #cseppkőbarlang #látnivaló #baradla #kirándulás #magyarország #turizmus #jósvafő #pihenés

Legújabb Bejegyzések
Címkék 
Még nincsenek címkék.
Kövess Minket
bottom of page